Welcome back to Australia, mate!

Ha estat una setmana molt dura. Llargues jornades de feina tornant a casa amb la sensació d’haver perdut algun "per què" pel camí. Analitzant resultats i escrivint, sopant alguna cosa ràpida per tornar a la feina tot seguit, fins que les temptacions del llit i el rellotge marcant hores tardanes eren més fortes que la meva capacitat de treball.

[@more@]

Ahir no podia més i vaig decidir sortir a córrer per la platja, amb l’olor de la marea baixa. Va ser reconfortant, però em sentia dèbil, cansat més psicològicament que no pas físicament. Va ser un petit descans en la rutina dels últims dies. Malgrat que era dissabte, no podia evitar passar les hores davant de l’ordinador, fins que a última hora del vespre vaig poder sentir-me alliberat, per fi. Diumenge, segurament, podria descansar. Però vaig enviar un missatge per assegurar-me.

Aquest matí em llevava amb el mòbil sonant a cau d’orella. Vint minuts i estaria en un cotxe camí d’alguna platja. Finalment, i després de voltar una mica, hem anat a un spot que no coneixia: Boobs. Un nom suggerent per un reef envoltat de penya-segats, amb una onada que s’escapava al meu nivell de confiança actual. He sofert els nervis i la intranquil·litat de tornar a surfejar una onada d’aquestes característiques després de tant de temps. He caminat insegur per la base dels penya-segats, saltant de roca en roca mentre intentava esquivar les espumes que trencaven. He passat fred. He remat i m’he tirat enrere. He remat i m’hi he llençat. He tornat, remant a escassos metres de les parets de roca argilosa i lluitant contra les espumes, fins a les escales que hi donen accés. Poc després he descobert que la meva taula ha sofert les conseqüències de les roques i la poca profunditat.

Mentre estava a l’aigua em preguntava per què m’hi havia ficat. Quan intentava sortir, només pensava que no volia tornar-hi, a aquell lloc. Al cotxe, però, em sentia en pau malgrat haver-ho passat malament. Potser és això el que buscava des de feia tant, des que vaig marxar d’aquí. "Welcome back to Australia, mate!", com deia el meu amic Kris avui.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.